Vaak gestelde vragen over het coronavirus

 1. Waar gaat het virus over?

In China is een ‘coronavirus’ overgesprongen van een nog onbekend dier naar de mens. Daarna is het virus gemuteerd om overdraagbaar te worden van mens tot mens. Het virus, dat 2019-nCoV werd gedoopt, is voor het eerst ontdekt in de Chinese stad Wuhan, waar zo’n 11 miljoen mensen wonen. De eerste besmettingen gebeurden op een markt. 

 

 1. Wat zijn de symptomen?

De belangrijkste symptomen zijn koorts, kortademigheid, keelpijn, een loopneus en een virale longontsteking. Dat dragers het virus kunnen doorgeven voordat deze symptomen optreden, maakt de ziekte moeilijker in te dijken.

 

 1. Welke voorzorgsmaatregelen zijn er?

Een goede handhygiëne is de beste preventie. Denk bijvoorbeeld aan Dessavon+, een reinigende handgel, die je ook op plaatsen zonder water en zeep kan gebruiken.

 

Wees daarnaast altijd alert: hou mondmaskers binnen handbereik. Kies voor een professioneel exemplaar dat goed aansluit.

 

Zorg tot slot voor een thermometer. Koorts is een belangrijke indicator voor griep.

 

Bronnen: nieuwsblad.be, demorgen.be, gezondheid.be

Bereken je behoeften in 3 stappen

1
Sector <% sector_options[sector].name %>
2
Personeel 1 - 5 6 - 75 75+
3
Locaties Ja Nee

Kies een sector

Selecteer uw aantal werknemers

Werkt u met mobiele teams of op meerdere locaties?

Voor 1 - 5 6 - 75 75+ werknemers in sector <% sector_options[sector].name %> met meerdere locaties, zonder meerdere locaties, adviseren we om volgende producten of materialen binnen handbereik te hebben

 • <% advisor_result %>
 • Mobiele kits

Wil je de geschikte EHBO-kit bij jou op de werkvloer?

Vul het formulier in en we doen een voorstel op de maat van je bedrijf.

Adres

MExT missie

MExT is dé specialist in EHBO-services en -producten voor bedrijven en instellingen die eindgebruiker zijn. Bij MExT kunt u terecht voor de klassieke EHBO-producten zoals EHBO-kits, verbanddozen, wondpleisters, kompressen, scharen en pincetten.

Onze producten in wondverzorging bieden oplossingen voor bloedstelping, hydratatie, brandwonden, ontsmetting, oogspoeling, spieren en gewrichten en zelfs insecten.
Naast onze EHBO-koffers zetten we met MExT ook in op ‘First Medic’. First Medic producten zijn specifiek voor het bedrijfsleven ontwikkeld, elke werknemer moet zichzelf kunnen verzorgen in zes seconden.

MExT biedt oplossingen voor meetapparatuur, immobilisatie, brancards, meubilair (onderzoekstafel, medicijnkasten …), beschermartikelen (handschoenen, vingerlingen, ADR …) en beademing. Ook AED behoort tot het aanbod.

Onze klanten genieten een gratis jaarlijkse controle van het aanwezige EHBO-koffers en ander EHBO-materiaal op volledigheid en houdbaarheid. Zo blijven de verbanddozen en hun inhouden steeds conform de geldende nationale wetgeving.

Vragen of opmerkingen?

Onze medewerkers helpen u graag verder.

MExT Belgium nv

Industrieweg 1
8800 Roeselare
België

info@mext.be

 • Tel. (051) 24 67 73
 • Fax (051) 24 43 59

MExT Netherlands B.V.

Maidstone 52
5026 SK Tilburg
Nederland

info@mext.nl

 • Tel. (013) 462 57 00
 • Fax (013) 462 57 01

MExT Germany GmbH

Sylviastr. 21
45131 Essen
Deutschland

info@mext.de

 • Tel. (0201) 18526-00
 • Fax (0201) 18526-11